Verlies- en Rouwbegeleiding

Leven geldt als het zoeken naar verbinding in relaties en bezigheden. Je investeert hierin en het geeft inhoud en betekenis aan ons bestaan. In ons leven krijgen wij ook te maken met het verliezen van een dierbare, verlies van gezondheid, een verbroken relatie, ontslag, arbeidsongeschikt en dat brengt rouw en verdriet met zich mee.

Door te rouwen realiseer je jezelf eveneens dat het leven door een betekenisvol verlies ingrijpend is veranderd. De wereld staat stil en allerlei gevoelens overspoelen je. Om je heen draait de wereld door. Je kunt rouwen zien als jouw proces om jezelf aan te passen aan die totaal veranderende situatie. Verdriet is vaak het gevolg van het verlies van iets of iemand. Verdriet gaat over, zelfs als je denkt dat het nooit meer goed komt. Maar continu verdriet te moeten voelen gaat ook niet. Je houdt geen leven meer over. 

Gevoelens van verdriet, angst, eenzaamheid, boosheid en onzekerheid komen op je af. Hoe fijn kan het zijn als er dan iemand is bij wie je terecht kan, naar je luistert, stil kan zijn en je troost kan bieden. De hulp van ons inroepen als degene die daarin met je meedenkt, is een kwestie van vertrouwen. Wij gaan respectvol en zorgvuldig om met je privacy. Wanneer je denkt daarin onze hulp nodig te hebben, kan je naar keuze met één van ons een gesprek aangaan. In dit oriënterend gesprek bepaal je zelf of de klik er is en vertrouwen om verder te gaan met één van ons.

Tijdens de zoektocht bij het vinden van jouw “sleutel” naar het nieuwe “geluk” willen wij je graag ondersteunen door niet voor je of achter je te lopen maar naast je te lopen. Samen gaan wij op weg naar het “nieuwe pad”wat bewandeld mag worden. Het is onze overtuiging dat mensen het zelf kunnen maar dit niet alleen hoeven te doen.